VRIJ OM JEZELF TE ZIJN.

Je bent geboren om vrij te zijn en dat weet je wellicht, maar toch voel je je vaak gevangen. In je gedachten of in je gewoonten.  Jezelf worden, maar wie ben je dan? Hoe kan het toch dat je al jaren je best doet en toch steeds weer terugvalt in gedrag dat je eigenlijk niet wilt? Hoe komt het toch dat in bepaalde relaties de spanning steeds zo hoog oploopt? Waar komt dat gevoel vandaan dat je iets mist? Je kent God nu toch? Hoe kan het dat jij jouw leven maar niet op de rit krijgt? Hoe kan het dat anderen denken dat jij lekker gaat, terwijl je van binnen huilt?

Iemand zei eens : “Vrij zijn is niet doen wat je wilt, maar laten wat je niet wilt doen” ! En juist dat is een worsteling met een gebroken, verdeeld en gewond hart. Jezus zegt: “Ik ben gekomen om de gebrokenen van hart te genezen.” Maar wat is een gebroken, verdeeld hart? Hoe geneest een gebroken hart? Kan God een gebroken hart genezen?

We hebben allemaal een verleden en we hebben allemaal te maken gehad met min of meer ernstige problemen of trauma’s. Onze instinctieve reactie is erop gericht deze ervaringen en gevoelens te vermijden. Misschien heb je bepaalde overlevingsstrategieën daarvoor ontwikkelt of worstel je nog met bepaalde ’triggers’ of ervaar je soms innerlijke conflicten. Het kan moeilijk zijn om te veranderen, om je relaties gezond te houden en om je verder te ontwikkelen als je hart gebroken en verdeeld is.

Dit seminar is een uitnodiging om je gevoelens, strategieën en triggers te verkennen en jezelf beter te begrijpen. Het is een seminar vol nieuwe inzichten en praktische stappen op basis van Bijbelse principes en therapeutisch inzicht in hechtingstrauma’s,  integratie en verbinding met jezelf en met God.

Het gaat over het effect van het opgroeien in gezinnen met ouders die hun best deden, maar tekort schoten. Van het effect van overweldigende gebeurtenissen of dysfunctionele relaties en omstandigheden die een vrij leven in de weg staan, ondanks dat je mogelijk weet dat Jezus er voor jou is.

Velen van ons doen het goed in het leven en geloven dat problemen, moeite en beperkingen bij het leven horen.  Maar waarom niet onderzoeken of er meer is?  Anderen worstelen serieus met vrijheid, verandering en genezing.  Voor deze groep biedt dit seminar écht meer inzicht en vooral uitzicht op herstel.  Weer anderen zien hun leven en relaties uit de hand lopen in een spiraal van ongezond gedrag en je voelt je een slachtoffer van het leven zelf.  Dit seminar kan een keerpunt voor je zijn en je  hoop geven op blijvend herstel.

In de Bijbel vind je in spreuken 4:23 het volgende : ‘Behoed je hart boven alles, want daarin zijn de bronnen van het leven!”! Maar kun je je hart vertrouwen als het gebroken, verdeeld is?

Wat een uitnodigende belofte dat Jezus zegt ‘ Ik ben gekomen om de gebrokenen van hart te genezen’!

Programma 2, 3 en 4 september

Vrijdagavond         20.00 – 22.00  – Innerlijke genezing. Het waarom, wat en vijf obstakels

Zaterdagmorgen     10.00 – 12.00 –  Gebrokenheid en Trauma’s.  Wat zegt de Bijbel erover?

Zaterdagmiddag     15.00  – 17.00 –  Family Matters. Hechting en Disfunctionele gezinnen.

Zaterdagavond        20.00 –  22.00 –  Herstel van Trauma.

Zondagmorgen        10.00 – 12.00 – De Bergrede.  Een uitnodiging van Jezus voor herstel van je hart !

Het onderwijs zal gegeven worden door Henk en Evelien Vink.

Er wordt een bijdrage gevraagd voor deze 5 onderdelen van € 25,- (koffie en thee inbegrepen).

Locatie: Christengemeente Lachai Roï, Antoon Coolenstraat 11, 3245 MC Sommelsdijk