SOMMELSDIJK – De ‘huiskamer’ van evangelische gemeente Lachai-Roi leek begin vorige week meer op een voorraad van een speelgoedwinkel dan op een ontmoetingsruimte. Een grote hoeveelheid speelgoed bedekte verschillende tafels. Dit was het gevolg van een oproep van gemeentelid Astrid Bliek.

Astrid Bliek vertelt dat ze het “op haar hart kreeg” om een oproep te doen tijdens de kerkdienst van vorige week zondag om speelgoed te schenken voor de Voedselbank. Astrid weet uit haar contacten dat er ook op Goeree-Overflakkee veel verborgen armoe is. Veel gezinnen maken noodgedwongen gebruik van de diensten van de Voedselbank. Ze heeft zich gerealiseerd dat de kinderen van deze gezinnen het ook niet altijd even gemakkelijk hebben. Vooral in deze ‘cadeautijd’ hebben de ouders lang niet altijd geld voorhanden om voor deze kinderen cadeaus te kopen. “En daarom heb ik een oproep gedaan tijdens de dienst en via facebook om spullen in te leveren zodat ook de kinderen van minderbedeelde kinderen een fijn sinterklaasfeest kunnen hebben”.

De respons op deze oproep was volgens Astrid geweldig. Het resultaat was vorige week te zien in de huiskamer van de kerk: een grote voorraad van gebruikt en nieuw speelgoed. Vrijwilligers sorteerden het speelgoed op leeftijd, zodat de kinderen een pakket krijgen dat aansluit bij hun belevingswereld. Er zijn ongeveer 55 pakketten samengesteld en die zullen door de mensen van de Voedselbank verdeeld worden over hun contacten.

Astrid verzekert heel blij te zijn met het resultaat: “Veel mensen zochten in hun kast en brachten niet-gebruikt speelgoed hier. Anderen kochten speciaal nieuw materiaal en hebben het hier gebracht. Er was zelfs een speelgoedwinkel uit Vlissingen die nieuw speelgoed aanleverde. Het was geweldig. Ook zijn we blij met Albert Heijn en de Jumbo die het snoepgoed voor de pakketten hebben gesponsord”.

Tekst en foto: Adri van der Laan