Daar ben ik dan! Ergens op een rots in de grote oceaan. Ver weg en toch soms eventjes dichtbij; wat een zegen is ‘social media’ toch eigenlijk (zo af en toe).

Hawai, Kona: hét plekje dat al 1,5 jaar op mijn hart ligt en waarheen God mij riep, daar ben ik gewoon!
Wow, het raakt me als ik terugkijk hoe God mij hierheen heeft geleid. Hij heeft het, in mijn ogen onmogelijk, mogelijk gemaakt.

lizette-in-kona-2-1

Hoe gaat het met mij

Ik voel mij zo diep gezegend en dank God er elke dag voor dat ik hier mag zijn. Naast het gevoel van diepe dankbaarheid waren de eerste weken best wel lastig.

Voor het eerst van mijn leven heb ik nu gevoeld wat het is om een cultuurshock mee te maken. Ik kwam hier met veel enthousiaste aan; dit was namelijk dé plek wat God op mijn hart had gelegd! Dat enthousiaste en opgewonde gevoel zakte al snel. Ik voelde me eenzaam en verloren op deze grote basis in deze Amerikaans-Hawaaise cultuur met allemaal Amerikanen om me heen. Ik kende niemand, vond het lastig om mijzelf te zijn vanwege het taal- en cultuurverschil en had de eerste weken overdag erge last van mijn jetlag. De twijfels kwamen opzetten: Wat doe ik hier eigenlijk? Is dit echt de plek waar God mij wil hebben? Kan ik het eigenlijk wel? Zal ik mij hier ooit thuis gaan voelen? Etc.

lizette-in-kona-2-2

Gelukkig heb ik tijdens deze weken Gods liefde, zorg en nabijheid sterk mogen ervaren en heeft God mij veel ‘knipogen’ gegeven. Daarbij werd ik ook bemoedigd door alle lieve berichtjes, kaartjes, filmpjes, woorden, gebeden en (financieel) support van jullie! Het was echt een enorme bemoediging voor mij! Ik realiseerde me toen eigenlijk pas echt hoe belangrijk het is om een ‘geestelijk schild’ te hebben; te weten en te merken dat er mensen achter je staan, meeleven en voor je bidden. Ik voelde me er echt door gedragen! Heel erg bedankt allemaal!

De afgelopen week merkte ik dat ik steeds meer mijn plekje aan het vinden ben, steeds meer mezelf kan zijn en begin ik zelfs in het Engels te dromen ;) Verder leer ik steeds meer mensen kennen en weet ik mij gedragen door Hem die mij kracht geeft.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.