Stille tijd… Een begrip waardoor je snel in hokjes kan gaan denken, want eigenlijk bedoelen we hiermee gewoon ‘tijd doorbrengen samen met God’. Iedereen heeft zo zijn eigen manier om deze tijd in te vullen, maar het kan nog wel eens een sleur of routine worden om op de bank te ploffen, de Bijbel open te slaan en een hoofdstuk te lezen.

Natuurlijk is dat helemaal super en moedig ik dit volkomen aan, maar hoe kan deze tijd met God wat meer interactief en creatief ingevuld worden? Hier 5 creatieve manieren om ‘stille tijd’ te hebben:

cup55

#1 Bakkie doen!

This may sound weird, maar als je stille tijd gaat houden zet dan ook voor God een bakkie neer en geniet van wat quality time. Hij kent je hart, is je beste vriend en zal er altijd voor je zijn dus dan klinkt gezellig wat drinken uiteindelijk helemaal niet gek, toch?

cloudy

#2 Wandelen

Aangezien God de natuur, de wereld, het universum heeft gemaakt en tegelijkertijd architecten heeft geïnspireerd is een rondje wandelen en genieten van de omgeving al stille tijd op zich. In de natuur zal je altijd dingen tegen komen die je mooi vindt, die je verbazen en laten zien hoe groot onze Schepper is maar ook hoe gedetailleerd Hij alles gemaakt heeft. Ga eens een rondje lopen en spreek uit naar God wat je mooi vindt aan Zijn schepping.

pencil124

#3 Schrijf een brief

Dit lijkt misschien op punt 1, want als vrienden heb je contact met elkaar of dit nu in real life, via whatsapp, Facebook of een ouderwetse brief is. Toch is een brief schrijven net wat specialer en persoonlijker dan een appje. Wat zou jij naar God willen schrijven, met welke vragen loop je rond of welke fantastische gebeurtenissen branden op je tong om aan Hem te vertellen? Schrijf het op aan God en vraag vervolgens wat Hij aan je zou antwoorden.

sound40

#4 Soaking

Letterlijke vertaling ‘doordrenken’. Wat hier mee bedoeld wordt is ontspannen en je laten doordrenken met de liefde van God. Zet bijvoorbeeld een worship CD aan en ga heerlijk liggen ontspannen om te luisteren naar de teksten van liefde. Persoonlijke favoriete albums: We Will Not Be Shaken – Bethel Music of Come Away – Brian McCleery

view28

#5 Visualiseren

Neem een Bijbeltekst of quote die je aanspreekt en ga deze op een creatieve manier vormgeven. Dit kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld door er een moodboard van te maken met knipsels uit tijdschriften, door te tekenen wat jij bij deze tekst denkt of door het op je muur te schilderen (uiteraard met toestemming van ouder/echtgenoot). Doordat je intensief, creatief en wat langer met een tekst bezig bent denk je er automatisch meer over na, blijft de tekst hangen en gaat het meer leven.

 

Uiteraard zijn dit niet de énige creatieve manieren om stille tijd te hebben, iedereen heeft zijn eigen voorkeur. Wel hoop ik dat je hier iets aan hebt en misschien zelfs een nieuwe manier vindt om tijd met God door te brengen.

Weet je nog andere creatieve manieren, heb je een van deze vijf uitgeprobeerd of weet je nog een goed blog-onderwerp, laat dan even een reactie achter!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.