Afgelopen zondag mochten alle ouders met hun groene en blauwe kids naar de Kick-off van het nieuwe seizoen. Met behulp van een prachtig toneelstuk werd weergegeven wat wij het komende seizoen eigen mogen maken.

Juda en Guus waren aan het buitenspelen tot ze plots bruut werden gestoord door een gigantische zwarte reus! Gelukkig sprong er een witte leeuw tussen, die de kinderen beschermde en tegen de reus begon te vechten. De vechtpartij werd zeer levendig weergegeven. Lieve broers en zussen uit het Prieel; jullie hebben echt wat gemist! Toen de strijd heviger werd, kregen Guus en Juda de ingeving om de kleurige pijlen te gebruiken, die ze vonden op hun verstopplaats. Dit was een goede zet, want zo overwonnen de kinderen samen met de witte leeuw de zwarte reus!

Naast het toneel werd de kracht van ‘samen’ duidelijk gemaakt door verschillende spellen. We gingen naar huis met mooie woorden en het boekje “De macht van de witte leeuw – versla jij de vijand in jouw leven?”

En dan is het maandag. Ik herhaalde de lessen die we zondag leerden aan de kinderen en stelde mijzelf de vraag hoe ik dit over zou kunnen brengen bij ze. Gelukkig krijgen we altijd snel praktijkoefeningen. De volgende dag ging ik namelijk in een nieuwe jurk naar mijn werk. Je moet weten, dat ik het spannend vond om deze jurk aan te trekken. Na de drie bevallingen van mijn prachtige kinderen, heb ik een flinke tijd geschommeld met mijn gewicht. Ik snapte mijn lijf niet meer. Of ik nou wel of soms bijna niets meer at, mijn lijf werkte niet meer mee. Het kostte jaren om hier vrede in te krijgen. En nog steeds blijft het een zwakke plek.

Mijn man en vriendin overtuigden mij om mezelf niet meer zo te verstoppen en daar stond ik dinsdag… In een mooie strakke jurk. Bij de toiletten kwam er een vrolijke dame op mij afgestapt

‘Wat heb jij een práchtige buik!’
‘Uh.. – … dankje?’

De vrouw dacht dat ik in verwachting was. Au. Dit doet zeer. Weetje. Waarom heb ik die jurk aangedaan? Ik hang hem terug in de kast en doe hem niet meer aan. Onderweg naar huis zei de Heilige Geest tegen mij ‘Dit was een reus.’ Thuisgekomen schoot mijn man in de lach. ‘Maar je hebt toch ook een prachtige buik.’ Oja J Omdenken. Mijn pijlen pakken.

’s Avonds had ik de mogelijkheid om het voorval met mijn dochter te delen. Tot op dat moment wist zij nog geen reuzen te benoemen in haar leven. Maar na mijn verhaal gehoord te hebben, deelde ze dat er die dag een jongen was geweest die had gezegd dat hij haar stom vond. Dit deed haar zeer. De dag erna kregen mijn dochter en ik ’s ochtends een flinke ruzie. Bij het goedmaken kregen we beide het inzicht dat we tegen elkaar hadden gevochten in plaats van tegen onze reuzen.

Als afsluiting nog dit; Deze week werden we er aan herinnerd wat de betekenis van haar naam is.

Mijn dochters naam betekent: JAGER