Menno & Marina

Maak kennis met:

Menno & Marina

Wij zijn Menno en Marina Domburg, getrouwd in 1992. Toen zijn we ook op het eiland komen wonen en altijd met heel veel plezier. In de jaren erna hebben we drie prachtige dochters gekregen en ondertussen hebben we ook een schoonzoon (Melanie, Marlou, Merel en Daan). Alle kinderen zijn actief betrokken in de gemeente.

Menno werkt als inkoper/applicatiebeheerder bij Maître in Oude Tonge en Marina werkt op de markt in de Notenkraam in Sommelsdijk. Ze is ook veel thuis om heerlijk in de stilte te genieten van de relatie met de Vader, Zoon en Heilige Geest. Ze schreef niet voor niets het lied ‘In the stillness I can hear You’.

Begin 2005 werden zij geroepen als oudsten en sinds die tijd mogen zij de gemeente dienen. Menno houdt zich bezig met het besturen van de gemeente op hoofdlijnen en Marina richt zich op de aanbidding als één van de aanbiddingsleiders. Met haar pianospel en stem heeft ze al veel harten in beweging gezet, evenals de oudste twee dochters.

Menno heeft een passie voor mensen die het zwaar hebben, zowel materieel als geestelijk. In 2017 richtte hij, onder de vlag van de gemeente, Stichting de Eetkamer op. Samen met het bestuur en vrijwilligers worden er sinds die tijd wekelijks rond de 40 gezinnen geholpen aan maaltijden en brood die daar zelf de middelen niet toe hebben, zodat er heel de week gezond eten is voor deze groep mensen. Tevens worden er vier maal per jaar maaltijden georganiseerd voor eenzame mensen. Bijna alle deelnemers komen van buiten de gemeente.

Het mooie van deze gemeente is dat er altijd ontwikkeling is. Menno en Marina blijven zoeken naar belangrijke thema’s in het Woord die mogelijk nog niet uit de verf zijn gekomen, maar wel noodzakelijk zijn. Menno geniet van het geven van onderwijs. Vooral de basiskennis over het geloof in God de Vader, Jezus de Zoon en de Heilige Geest. Het evangelie delen waarbij de nadruk ligt op wat Jezus voor ons gedaan heeft, waarom en hoe. Hier ligt ook de oplossing voor geestelijke nood. Menno verlangt ernaar dat de hele gemeente in haar bestemming komt en actief vorm geeft aan het Lichaam van Christus. Dat is dan ook meestal het onderwerp van zijn prediking. Zijn focus is: Hoe kunnen we met elkaar het Koninkrijk van God zichtbaar maken, zodat het Eiland Hem ziet. Iedereen heeft Hem nodig!

Zoals gezegd dient Marina de gemeente al jaren met haar aanbidding. Zo af en toe schrijft ze een lied. Haar verlangen is om door aanbidding ‘de sfeer’ van de hemel op aarde te laten komen en dat Heilige Geest kan werken in deze atmosfeer in lichaam en ziel.